Ιατρικός Βελονισμός για το stress

Το σώμα μας είναι διαμορφωμένο για να χειρίζεται το στρες, αλλά με την πάροδο του χρόνου το υπερβολικό άγχος που συσσωρεύεται μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή.

Όταν νιώθουμε ότι απειλούμαστε, ενεργοποιείται το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και τη διαστολή της κόρης. Επίσης η κυκλοφορία του αίματος κατευθύνεται προς τα άκρα, γεγονός που προκαλεί προσωρινή διακοπή της πέψης.

Απελευθερώνεται επίσης κορτιζόλη που προκαλεί αύξηση της Αρτηριακής πίεσης ενώ καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα οδηγώντας σε αύξηση διαφόρων φλεγμονών. Εάν το σώμα μας συνεχίσει να απελευθερώνει υψηλές ποσότητες κορτιζόλης, μπορεί να εμφανιστούν χρόνια συμπτώματα όπως κατάθλιψη, κόπωση, πεπτικά προβλήματα και πονοκέφαλοι τάσεως.

Ο Ιατρικός Βελονισμός μπορεί να βοηθήσει

Στην Κινεζική Ιατρική θεωρία, ισχυρά συναισθήματα όπως το άγχος διακόπτουν την ομαλή ροή της ενέργειας του σώματος. Όταν αυτά τα έντονα συναισθήματα είναι παρόντα για μεγάλες χρονικές περιόδους, δημιουργούν μπλοκάρισμα στο «οδικό σύστημα» του σώματος προκαλώντας ένα ενεργειακό «μποτιλιάρισμα».

Ο Βελονισμός αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και οξυγονώνει τους ιστούς σε όλο το σώμα, ενώ ανακυκλώνει την κορτιζόλη και απελευθερώνει φυσικά παυσίπονα που ονομάζονται ενδορφίνες.

Άλλα οφέλη του Βελονισμού περιλαμβάνουν τη μείωση του καρδιακού παλμού, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη χαλάρωση των μυών για να βοηθήσει το σώμα να αισθάνεται λιγότερο στρες.

Ο Ιατρικός Βελονισμός με λίγα λόγια

Ο Βελονισμός, η πιο γνωστή παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική διαδικασία, είναι η πρακτική της εισαγωγής λεπτών βελονών στο σώμα σε συγκεκριμένα σημεία για την ανακούφιση από τον πόνο ή τη θεραπεία μιας ασθένειας. Ο Βελονισμός έχει σημαντική θεραπευτική δράση στο ανθρώπινο σώμα και επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία της φλεγμονής, του πόνου, της κατάθλιψης και μιας σειράς άλλων διαταραχών.