Δήμητρα Μαραγιάννη | TheraPain.gr

Αντιμετώπιση παχυσαρκίας, καπνίσματος, συνδ. burn out


Βελονισμός με laser

Όταν μιλάμε για βελονισμό με laser, στην ουσία εννοούμε πως η διέγερση των σημείων βελονισμού δεν γίνεται με την παραδοσιακή βελόνα, αλλά με ακτίνα laser.

Πλεονεκτήματα του laser αντί της βελόνας

  • Πλήρης απουσία πόνου.
  • Μεγάλη ευκολία εφαρμογής και άμεσα αποτελέσματα σε παιδιά.
  • Η χρήση των laser αποτελεί λύση για όσους φοβούνται τη βελόνα.
  • Τα θεραπευτικά αποτελέσματα είναι εμφανή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
  • Η διάρκεια των συνεδριών είναι μικρότερη από τον παραδοσιακό βελονισμό.

Εφαρμογές
Ο βελονισμός με laser, που λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά του παραδοσιακού βελονισμού, μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ευρεία γκάμα παθήσεων και περιπτώσεων με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.Παχυσαρκία

Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας η εφαρμογή γίνεται σε σημεία που σχετίζονται με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Αν συνυπάρχουν βουλιμικές τάσεις, διεγείρονται κάποια σημεία στην περιοχή των αφτιών που επηρεάζουν την όρεξη. Εννοείται πως παράλληλα με τη θεραπεία πρέπει να ακολουθείται και μια σωστή, ισορροπημένη ολιγοθερμιδική διατροφή. Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να χάνονται 1-2 κιλά την εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το σύνολο των κιλών που επιθυμείς να χάσεις.


Διακοπή καπνίσματος

Στην περίπτωση αυτή στόχος της εφαρμογής του laser είναι η  αποβολή της νικοτίνης από τον οργανισμό, η ευρυθμία της αναπνευστικής λειτουργίας και η ψυχική εξισορρόπηση του ατόμου. Καταλυτικός όμως παράγοντας στην επιτυχία της θεραπείας είναι κατά πόσο το άτομο θέλει πραγματικά να κόψει το κάπνισμα. Ο αριθμός θεραπειών κυμαίνεται από 1 έως 5 .


Σύνδρομο Burn out

Σημαντικά οφέλη μπορεί να προσφέρει ο βελονισμός και στις ψυχικές διαταραχές, όπως το άγχος και το στρες, στα γαστρεντερικά προβλήματα, στις αλλεργίες, στον ίλιγγο, καθώς και στο σύνδρομο  εργασιακής εξουθένωσης (Burn Out) .
Με τον όρο burn out εννοούμε μια εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής  εξάντλησης η οποία προκαλείται από υπερβολικό και χρόνιο στρές. Εάν το στρές συνδέεται με την εργασία σας,η εξουθένωση που μπορεί να αισθάνεστε ίσως συνδυάζεται και με αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα σας ως επαγγελματία ή σχετικά με την αξία της εργασίας σας.
Το burn out σταδιακά επιδρά στην παραγωγικότητα και σας στερεί όποια ενεργητικότητα και καλή διάθεση προϋπήρχε γεννώντας την αίσθηση  «οτι δεν έχετε πλέον κάτι άλλο να προσφέρετε».

Πληροφοριακά

Βιογραφικό

Διατροφή [σύντομα]

Βίντεο και Παρουσιάσεις [σύντομα]

Επικοινωνία

Ιωάννου Σταΐκου 2
(πλ. Δημοκρατίας)
30100 Αγρίνιο
Tηλ.: 26410 58995

Βρείτε μας στο facebook

email: maragiannid@hotmail.com

Φόρμα επικοινωνίας