Δήμητρα Μαραγιάννη | TheraPain.gr

Αντιγήρανση


Εμφυτεύματα  υαλουρονικού οξέως

Καθώς τα χρόνια περνάνε, παρατηρούμε στο πρόσωπό μας την εμφάνιση βαθιών ρυτίδων, αλλά και συνολικής χαλάρωσης. Οι περιοχές που κατά κύριο λόγο προσβάλλονται είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι λεγόμενες δηλαδή « γραμμές του χαμόγελου» γύρω από το στόμα, η περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά και το άνω χείλος με την εμφάνιση κάθετων ρυτίδων, των λεγόμενων «γραμμών καπνιστού».
Πέραν όμως των ρυτίδων, σημαντικό ρόλο παίζει και η συνολική  απώλεια όγκου του προσώπου, η οποία επέρχεται με την ηλικία, και η οποία το κάνει να φαίνεται κουρασμένο, γερασμένο, ακόμα και θλιμμένο πολλές φορές.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί το δέρμα με το πέρας των χρόνων χάνει ένα μεγάλο κομμάτι του στηρικτικού του ιστού, ο οποίος αποτελείται σε σημαντικό ποσοστό από υαλουρονικό οξύ, φυσικά παραγόμενο από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Αποτέλεσμα αυτής της απώλειας είναι η διαταραχή της αρχιτεκτονικής του και η εμφάνιση χαλάρωσης και βαθιών ρυτίδων στο δέρμα.
Η ιατρική τεχνολογία πέτυχε τα τελευταία χρόνια μια σημαντική επανάσταση, την παραγωγή στο εργαστήριο του φυσικού υαλουρονικού οξέος που ανήκει στον ίδιο μας τον οργανισμό.
Το υαλουρονικό οξύ ενίεται ακριβώς στις περιοχές από τις οποίες έχει χαθεί, προσφέροντας ένα πολύ φυσικό γέμισμα των βαθιών ρυτίδων, αλλά και αποκαθιστώντας πολύ όμορφα το συνολικό όγκο του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι εκπλητικό : φυσικό, νεανικό, ξεκούραστο πρόσωπο με αποκατάσταση της συνολικής αρχιτεκτονικής του. Η συνεδρία γίνεται μια φορά το χρόνο, διαρκεί 30 λεπτά και είναι πολύ ασφαλής καθώς το υαλουρονικό οξύ που ενίεται αποτελεί φυσικό συστατικό του ίδιου του οργανισμού μας, το οποίο έρχεται απλώς να αποκαταστήσει τις περιοχές του προσώπου από τις οποίες έχει χαθεί τα προηγούμενα χρόνια.


P.R.P.

Λέγεται Platelet Rich Plasm Therapy και είναι ό,τι πιο νέο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αισθητική ιατρική.
Τι προσφέρει αυτή η διαδικασία;
Οι γυναίκες το κάνουν κυρίως για αναζωογόνηση. Μπορεί να προσφέρει λάμψη, μείωση των ρυτίδων, σύσφιξη και να καλύψει σημάδια. Το σημαντικότερο είναι ότι είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος γιατί προέρχεται από τον οργανισμό μας.

Πως γίνεται η όλη διαδικασία;
Έρχεται ο ασθενής, του παίρνουμε το αίμα του, το φυγοκεντρούμε έτσι ώστε να πάρουμε συμπυκνωμένα τα αιμοπετάλια από το αίμα. Τα αιμοπετάλια παράγουν ουσίες που λέγονται αυξητικοί παράγοντες όπως και άλλες ουσίες φλεγμονής για να μπορέσει να γίνει η επούλωση των πληγών. Παίρνουμε τα αιμοπετάλια, τα συμπυκνώνουμε και τα ξανακάνουμε ενέσεις στο πρόσωπο ή οπουδήποτε αλλού θέλουμε στο σώμα : στο ντεκολτέ, στα μπράτσα, στην κοιλιά, για ραγάδες, για σημάδια . Τα αιμοπετάλια αυτά προσφέρουν και δίνουν μέσα στο δέρμα μας αυτούς τους αυξητικούς παράγοντες για να"πάρουν μπροστά" τα δικά μας, τα φυσικά μας κύτταρα ώστε να φτιάξουν κολλαγόνο ή υαλουρονικό, ανάλογα που θα το κάνεις.
Πως φαίνεται το πρόσωπό σου αμέσως μετά τη θεραπεία και βγαίνοντας από το ιατρείο;
Μετά θα έχεις μια μικρή ερυθρότητα σαν μικρά τσιμπιματάκια από κουνούπια τα οποία, όμως, υποχωρούν στο επόμενο μισάωρο. Μελανιές σπάνια γίνονται.
Μπορείς να το αντικαταστήσεις με άλλη θεραπεία;
Δεν έχει κάτι παρόμοιο. Κάποιος ο οποίος δεν θέλει να το κάνει μπορεί να κάνει την κλασική μεσοθεραπεία, να κάνει ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό, να κάνει laser αλλά τόσο σαν διαδικασία όσο και σαν αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Κοσμητικός Βελονισμός (Cosmetic Acupuncture)

Ο κοσμητικός βελονισμός είναι μια μέθοδος ασφαλής, ανώδυνη και μη επεμβατική, η οποία μειώνει τα σημάδια γήρανσης, ενώ παράλληλα ανανεώνει  και αποκαθιστά την αρμονία του σώματος. Θεωρείται ως  η μεγάλη εναλλακτική λύση του botox, διότι έχει γενικότερα αποτελέσματα στην ανανέωση του προσώπου και όχι μόνο βελτίωση ορισμένων περιοχών του και δεν απαιτεί τη χρήση τοξικών ουσιών. Όπως είναι γνωστό, οι δυσλειτουργίες του οργανισμού μας αντανακλούν στο δέρμα ιδίως του προσώπου και αποτελούν βασικές αιτίες για το θαμπό, άτονο δέρμα με ρυτίδες ή και σημάδια ακμής. Για το λόγο αυτό, η θεραπεία είναι στον ίδιο χρόνο, τοπική και γενική.
 
Ο κοσμητικός βελονισμός προκαλεί την αύξηση παραγωγής του κολλαγόνου κάτω από το δέρμα και έτσι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην εξάλειψη των ρυτίδων, τη λείανση του δέρματος και την αύξηση της ελαστικότητάς του. Αναλυτικά η εφαρμογή :

  • Μειώνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές
  • Βελτιώνει τον τόνο και το χρώμα του δέρματος
  • Μειώνει το διπλοσάγονο
  • Ελαττώνει τα οιδήματα με βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου στο πρόσωπο
  • Ενεργοποιεί την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης
  • Αναζωογονεί το δέρμα
  • Ανορθώνει τους χαλαρωμένους μύες του προσώπου
  • Μειώνει τις "σακούλες" στα μάτια και ανορθώνει τα βλέφαρα

Πληροφοριακά

Βιογραφικό

Διατροφή [σύντομα]

Βίντεο και Παρουσιάσεις [σύντομα]

Επικοινωνία

Ιωάννου Σταΐκου 2
(πλ. Δημοκρατίας)
30100 Αγρίνιο
Tηλ.: 26410 58995

Βρείτε μας στο facebook

email: maragiannid@hotmail.com

Φόρμα επικοινωνίας